A Sysplex-csoport komplex megoldásokat kínál a reklámfilmgyártás és a reklámfilmterv-fejlesztés területén:

 • rutinos, díjnyertes szakemberekkel dolgozunk (4 Aranyszem-díj)
 • professzionális technikát használunk, amely mozifilmes minőséget garantál (RED EPIC kamerák; Magyarország egyetlen professzionális 3D-s kamerarendszere, Assimilate Scratch fényelőrendszer)
 • nemzetközi fesztiválszereplések és fesztiváldíjak (Los Angeles Short Film Festival, Zadar International Film Festival, Cannes Film Festival Short Film Corner, Kingston NY Film Festival, Catalina Film Festival California, Salerno Film Festival, ÉCU European Independent Film Festival, Cinfefest, Miami International Short Film Festival, Festival de Cine de Barcelona, Los Angeles 3D Film Festival)

Vírusfilm vagy reklámfilm?

Az online felületek megjelenésével folyamatosan nő a vírusmarketing népszerűsége, és sokan ebben a kommunikációs formában látják cégük jövőbeni sikerét.

Egy televíziós reklámfilm esetében a pénz az az eszköz, amivel Ön ráveszi a nézőt arra, hogy megnézze a promóciót (hiszen Ön fizet a reklámidőért); ezzel szemben a vírusfilmnél az érdeklődés és a kíváncsiság jelenti az alapmotivációt, így a befogadás önkéntes. A néző nyitottabb, ezáltal hatékonyabban azonosul a termékkel és annak üzenetével.

A jó vírusmarketing és a vírusfilm azonban legalább olyan tervezést igényel, mint egy hatásos reklámfilm.

A vírusfilm ugyanolyan minőség, és még véletlenül sem egyenlő egy olcsó kamerával és az amatőr körülményekkel. Abban tér el a klasszikus reklámfilmtől, hogy másképp próbálja megfogni az embereket; hogy elterjed, és nyomot hagy az online kultúrában. A tartalom egyedi, a forma pedig ehhez igazodik.

A Sysplex célja minden esetben az, hogy tökéletesen megvalósítsa a megrendelői igényeket, és felismerve a célokat, azokhoz a legjobb tartalmat és formát rendelje hozzá. Reklámszakembereink és szövegíróink megfelelő tapasztalattal rendelkeznek a vírusmarketing területén is, és igény esetén már a tervezés első szakaszától átveszik a munkát. Stábunk a fejlesztés során kialakított alapötletekből a reklámfilmeknél látott professzionális hozzáállással és tudással valósítja meg az Ön által elvárt végeredményt.

Mire jó a vírusfilm?

Saint James Striptease still 12

Bár a vírusfilm lehet költséges és látványos, az esetek többségében olyan humoros vagy megható ötletekkel dolgozik, amiknek megvalósítása és reklámozása költséghatékony.

A megfelelően elkészített, majd ügyesen pozicionált vírusfilm az online felületek sajátosságát kihasználva, az emberek közötti információáramlást felhasználva terjed el, ezáltal nagyságrendekkel kisebb büdzsé is elég a sikerhez.

Ha Ön még többet szeretne tudni a vírusfilmekről, olvasson bele blogunkba arról, hogyan is érhet el sok embert minőségi reklámanyaggal olcsón, hatékonyan!

Egy vírusfilm elkészítésének menete

1. A koncepció kitalálása (komplexitástól függően 1-2 hetet vesz igénybe)

Kész koncepció esetén ez a lépés kimarad. Szükség és igény esetén azonban felkészült, tapasztalt szövegíróink és reklámszakembereink örömmel segítenek abban, hogy vállalkozása megtalálja saját hangját, koncepcióját és filmes stílusát. Munkatársaink az Ön által megadott igények alapján, profiljába illeszkedve olyan koncepciókat dolgoznak, amelyek figyelembe veszik:

 • vállalkozása célcsoportjait
 • a reklámfilm készítésének célját
 • a termékhez vagy szolgáltatáshoz párosított üzenetet
 • az Ön által megadott költségkeretet

 

A kész koncepciót szükség esetén az Ön munkatársaival együtt találjuk ki, és a legjobb ötleteket minden esetben egy látványos előadás keretében prezentáljuk, így cége kiválaszthatja a számára legjobb vírusfilmtervet

 2. Forgatási előkészületek (komplexitástól függően 1-2 hetet vesz igénybe))

A forgatás előkészítése során munkatársaink a következő feladatokat látják el:

 • szereplőválogatás (és annak prezentálása az ügyfél felé)
 • helyszínkeresés (és annak prezentálása az ügyfél felé)
 • a szükséges kellékek beszerzése, igény esetén díszlet építése
 • gyártási terv összeállítása (stáb, szükséges forgatási technika)

 

Ne feledje: a Sysplex minden esetben az ügyféllel egyetértésben, a kívánt céloknak megfelelően végzi el munkáját, így Ön egyetlen pillanatra sem érzi majd úgy, hogy céljaival ellentétes végeredmény születik..

 3. Forgatás (az adott reklámfilmtől függ, hogy hány napot jelent)

A Sysplex forgatásain 10-50 szakember dolgozik, és az előre elfogadott forgatókönyv alapján pontosan, a gyártási terv szigorú betartásával, ugyanakkor szükség esetén rugalmasan történnek a felvételek.

4. Utómunka (komplexitástól függően 1-4 hetet vesz igénybe)

Munkatársaink egy bonyolult, de végigkövethető folyamat során a forgatáson készült nyersanyagokból összeállítják a végleges filmet:

 • vágás
 • hangkeverés, narráció
 • képi utómunka: fényelés, trükkök

 

Egy vírusfilm költsége széles skálán mozoghat, és több szempont is befolyásolja; általában 1-5 millió forint közötti összeg szükséges hozzá

Mik befolyásolják a reklámfilm elkészítésének költségeit?

 • a forgatási napok száma
 • a szükség stáb mérete
 • a helyszínek és szereplők száma
 • a szükséges technikai eszközök milyensége, mennyisége
 • az utómunka komplexitása (összetett grafikák, trükkök például)

Kapcsolat

Kérje személyre szabott árajánlatunkat és a személyes konzultációt, amelynek során megismerheti a Sysplex által nyújtott egyedülálló lehetőségeket.

Üzenet küldése